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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoPILEGGI, M.; PEDROSA, F. O. Development of a strategy for the isolation of tissue-specific parameters of Lactuca sativa (lettuce) by PCR. Revista Brasileira de Genetica, Ribeirao Preto, v.19, n.3, p.334, set. 1996. Resumo. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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2.Imagem marcado/desmarcadoPILEGGI, M.; PEDROSA, F. de O. Construcao de vetores para clonagem de banco de promotores tecido-especificos de Lactuca sativa (alface). Revista Brasileira de Genetica, Ribeirao Preto, v.18, n.3, p.167, 1995. Resumo. Suplemento.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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3.Imagem marcado/desmarcadoQUISEN, R. C.; OLIVEIRA, Y. de; PILEGGI, M.; CUQUEL, F.; QUOIRIN, M. Selective agent and A. tumefaciens overgrowth-control antibiotics in Eucalyptus camaldulensis cotiledonary culture. Brazilian Archives of Biology and Technology, v. 52, n. 6, p. 1485-1492, nov./dez. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

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4.Imagem marcado/desmarcadoREGINA, Q.; OLIVEIRA, Y. de; PILEGGI, M.; CUQUEL, F.; QUOIRIN, M. Selective agent and A. tumefaciens overgrowth-control antibiotics in Eucalyptus camaldulensis cotiledonary culture. Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 52, n. 6, p. 1485-1492, Nov./Dec. 2009.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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5.Imagem marcado/desmarcadoPILEGGI, M.; PEREIRA, A. A. M.; SILVA, J. dos S.; PILEGGI, A. V.; VERMA, D. P. S. An improved method for transformation of lettuce by Agrobacterium tumefaciens with a gene that confers freezing resistance. Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 44, n. 2, p. 191-196, 2001.

Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças.

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6.Imagem marcado/desmarcadoMOLINARI, H. B. C.; MARUR, C. J.; BESPALHOK FILHO, J. C.; KOBAYASHI, A. K.; PILEGGI, M.; LEITE JÚNIOR, R. P.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E. Osmotic adjustment in transgenic citrus rootstock Carrizo citrange (Citrus sinensis Osb. x Poncirus trifoliata L. Raf.) overproducing proline. Plant Science, v. 167, n. 6, p. 1375-1381, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Café.

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7.Imagem marcado/desmarcadoKALIL, G. P. da C.; CHRESTANI, F.; RAUPP, D. da S.; CLEMENTE, E.; KALIL FILHO, A. N.; PILEGGI, M.; HANSEL, F. A. Dinâmica do ph e taxa de crescimento de fungos mesófilos e enterobactérias psicrófilas durante o armazenamento de palmito de pupunha minimamente processado. In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 6., 2005, Campinas. Ciência de alimentos: abrindo caminhos para o desenvolvimento científico, tecnológico e industrial. [S.l.]: Sociedade Brasileira de Ciência e Tecnologia de Alimentos, 2005. Resumo.

Biblioteca(s): Embrapa Florestas.

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8.Imagem marcado/desmarcadoTULLIO, L. D.; PAULITSCH, F.; REICHERT, P. R. S.; KLEPA, M. S.; KLEPA, M. S.; PILEGGI, M.; GOMES, D. F.; HUNGRIA, M.; BATISTA, J. S. S. Proteomic analysis of Rhizobium freirei PRF 81 responses to low pH. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 28.; SIMPÓSIO DE FERMENTAÇÃO ALCOÓLICA, 3.; SIMPÓSIO DE MICRORGANISMOS FOTOSSINTETIZANTES, 3.; SIMPÓSIO DE ESCHERICHIA COLI LUIZ RACHID TRABULSI, 4., 2015, Florianópolis. Anais... [São Paulo]: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2015. Res. 1407-2.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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9.Imagem marcado/desmarcadoMARTINS, P. F.; MARTINEZ, C. O.; CARVALHO, G. de; CARNEIRO, P. I. B.; AZEVEDO, A. R.; PILEGGI, S. A. V.; MELO, I. S. de; PILEGGI, M. Selection of microorganisms degrading S-Metolachlor herbicide. Brazilian Archives of Biology and Technology, Curitiba, v. 50, n. 1, p. 153-159, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Meio Ambiente.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Café.
Data corrente:  10/01/2024
Data da última atualização:  10/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  MOLINARI, H. B. C.; MARUR, C. J.; BESPALHOK FILHO, J. C.; KOBAYASHI, A. K.; PILEGGI, M.; LEITE JÚNIOR, R. P.; PEREIRA, L. F. P.; VIEIRA, L. G. E.
Afiliação:  HUGO BRUNO CORREA MOLINARI, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; CELSO JAMIL MARUR, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; JOÃO CARLOS BESPALHOK FILHO, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; ADILSON KENJI KOBAYASHI, CNPMF; MARCOS PILEGGI, UNIVERSIDADE ESTADUAL DE PONTA GROSSA; RUI PEREIRA LEITE JÚNIOR, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, CNPCa; LUIZ GONZAGA ESTEVES VIEIRA, INSTITUTO AGRONÔMICO DO PARANÁ.
Título:  Osmotic adjustment in transgenic citrus rootstock Carrizo citrange (Citrus sinensis Osb. x Poncirus trifoliata L. Raf.) overproducing proline.
Ano de publicação:  2004
Fonte/Imprenta:  Plant Science, v. 167, n. 6, p. 1375-1381, 2004.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  In the present study, we have analyzed transformed plants of the citrus rootstock Carrizo citrange constitutively expressing a Δ1-pyrroline-5-carboxylate synthetase mutant gene (p5cs), which encodes the rate-limiting enzyme of the proline biosynthetic pathway. Transgenic plants grew normally in vivo and accumulated high levels of proline in the leaves. In well-watered conditions, the photosynthetic rate of Carrizo citrange transgenic plants was not significantly different from the non-transformed control. The transgenic plants presented superior osmotic adjustment and significantly higher photosynthetic rate than the control plants after 15 days without watering. Under water deficit, the leaf water potential of non-transformed plants was close to zero after 17 days, and the photosynthetic rate was almost null 2 days later. On the other hand, in transgenic plants similar measurements were only observed after 24 days of water stress. The use of citrus rootstocks with increased proline accumulation appears to be a promising approach to maintain the productivity of plants under drought stress condition.
Thesaurus NAL:  Citrus; Drought tolerance; Osmotic treatment; Proline; Transgenic plants.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Café (CNPCa)
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CNPCa - SAPC1784 - 1UPCAP - DD
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